Karlstad   054-120 120   Åmål   0532-102 70   Trollhättan   0520-130 20  

Spontanansökan

Referenser

Peter Fras, Senior Business Line Manager, Nordic Automotive Exterior Plastics Industrial Coatings & Simon Hortans, Sales and Customer Support

Jobbakuten löser rekrytering för Beckers

Genom lång erfarenhet och goda kontakter i bilindustrin löste Jobbakuten rekryteringen till Beckers.
Simon trivs gott på Beckers, det bästa med sitt jobb är att det är väldigt intressant och branschintensivt. En stor del av arbetet innebär problemlösning vilket han älskar. Det är en grym kemi i arbetsgruppen och sin chef Peter är bra att samarbeta med då kommunikationen är öppen och lättillgänglig.

När chansen gavs att byta till ett jobb inom Coating tvekade inte Simon, utan ansökte direkt då han fick möjligheten att arbeta inom bilindustrin som är ett av hans stora intressen. Det finns ständiga utmaningar med att alltid lära sig nya saker, resa och lösa kundernas problem.

– Att söka tjänsten via Jobbakuten gick snabbt och smidigt samt kontakten med rekryteraren var bra. Att dessutom Peter var med tidigt i processen gjorde att han fick en tydlig uppfattning om vad jobbet innebar.

Det Peter upplever som bäst med Simon är att han är pålitlig, alltid tillgänglig och ger kunden det som behövs. Han har högt kundfokus och rätt attityd. Know-how lär vi honom.

– Det bästa med att vända sig till Jobbakuten var den täta kontakten genom hela rekryteringsprocessen. Det gjorde att man fick högt förtroende för att slutresultatet skulle bli lyckat. Vid intervjuerna fanns det gott om referenser vilket gjorde att man fick en bra bild över kandidaterna. Det kändes tryggt att ha en rådgivare och bollplank genom hela rekryteringsprocessen. Extra viktigt var även att jobbakuten är etablerade i Åmål då kontakterna samt erfarenheten mot bilindustrin är stor och lång.

People of Lava hann först med Android-TV

Smart TV med integrerat internet har det pratats om i åratal utan att någon riktigt lyckats få fram en produkt som slagit stort. Det kan det bli ändring på nu. Svenska People of Lava hann före jättarna i branschen med lanseringen av världens första internet-TV med Android som operativsystem. Lovorden i media har inte låtit vänta på sig.

Hösten och vintern var en hektisk tid för Christian Svantesson och People of Lava, den lilla TV-tillverkaren i Stora Höga utanför Stenungsund. Uppmärksamheten i media har varit enorm. Wall Street Journal, Dagens Industri och BBC är bara några exempel på nyhetsjättar som rapporterat om den svenska uppstickaren.

– All uppmärksamhet känns helt fantastisk. Genom att integrera Googles operativsystem Android i en exklusiv TV, har vi tagit tv:n ett jättekliv framåt. Och vi var först, säger Christian Svantesson, vd för People of Lava. Liksom flera mobiltelefontillverkare använder People of Lavas nya TV Scandinavia operativsystemet Android, och gränssnittet i TV:n liknar också det i den nya generationens mobiltelefoner. Arbetet med Scandinavia och uppmärksamheten kring lanseringen har varit tidskrävande. Därför tog People of Lava hjälp av Jobbakuten när de behövde rekrytera.

– Jag tycker nästan att det är svårare att rekrytera än att producera smarta TV-apparater. Så att vi skulle ta professionell hjälp var självklart för oss. För oss var det oerhört viktigt att någon verkligen lyssnade på våra behov. Jobbakuten är stora nog att vara professionella, men ändå tillräckligt små för att kunna erbjuda personlig service, säger Christan Svantesson.

Referenser

Proffshjälp med urvalet gav smidig rekrytering

När den nya ICA Kvantumbutiken Välsviken i Karlstad öppnades var det en självklarhet för Gustav Johansson att ta in professionell hjälp för rekryteringen. Under tiden för rekryteringen hade ledningen fullt upp med annat arbete för att färdigställa butiken inför öppnandet.

– Vi fick in 2700 ansökningar, det hade varit enormt tidskrävande och väldigt svårt för oss själva att plocka ut de bästa kandidaterna bland så många. De allra flesta är idag duktiga på att skriva cv, så det är svårt för en lekman att skilja ut stjärnorna från de som kanske inte passar så bra, säger Gustav Johansson. Stefan Thorstensson från Jobbakuten ansvarade för rekryteringen, och eftersom tiden var knapp fanns han på plats hos kunden i Välsviken under arbetet med att ta fram rätt kandidater.

– Jobbakuten lyssnade på vad det var vi efterfrågade hos kandidaterna. De var lyhörda och flexibla, och det var extra viktigt för oss eftersom vi bara hade en månad på oss innan butiken skulle öppna, säger Gustav Johansson.

– Vi gick igenom vad de ville ha för typ av butik, och hur de ville att medarbetarna skulle vara. Gustav var tydlig med att de ville skapa en riktigt bra mataffär med bra personlig service. Han satte upp ett antal kriterier, och sedan körde vi igång med urvalet, säger Stefan Thorstensson. När han gick igenom ansökningarna tittade han inte bara efter butiksvana.

– Välsvikens tydliga fokus på mat gjorde till exempel att vi rekommenderade en kille som tidigare arbetat som kock. Och social kompetens är viktigt när du ska jobba i butik. Då kanske en person som rest mycket, eller jobbat med kundsupport tidigare har skaffat sig rätt erfarenhet för jobbet, även om hon eller han saknar butiksvana.

Ungefär 120 av de 2700 sökande kallades till intervju. Intervjuerna utförde ICA själva.

– Just den delen ville vi sköta helt själva, det är ju vi som ska arbeta med personerna och det är viktigt att personkem instämmer. Men Gustav Johansson är fascinerad av hur rätt man ändå kan hitta innan man träffat personen.

– Stefan satte en liten stjärna vid sidan av de namn som han trodde mest på. Av dem anställde vi i princip allihop, och det är också de som visat sig fungera bäst. Vi har väldigt bra personal, säger han.

Anders Hultmark, VD Provexa AB

Provexa och Jobbakuten firar 20 år tillsammans!

Provexa löser rekrytering och tillfällig bemanning med extern hjälp. - Det är skönt att slippa dyra och tidsödande rekryteringsprocesser, säger Anders Hultmark, VD vid Provexa. Provexa började anlita rekryteringsföretaget Jobbakuten redan 1997, vid den tidigare pulveranläggningen i Ödsmål, numer integrerat i Provexas lokaler i Göteborg.

– Provexa är det anrika ytbehandlingsföretaget med kunder som bland annat Husqvarna, Volvo, ABB, Scania och ASSA. 2017 är året då Provexa lanserar en helt ny revolutionerande miljövänlig process, Provexa Earth, som är en helt ny metod för korrosionsskydd av stål. Jobbakuten har gjort över 4.500 rekryteringar och tillhör de äldsta rekryteringsföretagen i Sverige gör att vi har tillgång till fler kandidater med de egenskaper som våra kunder efterlyser.

Bra folk snabbt

– När vi vänder oss till Jobbakuten vet vi att vi snabbt får bra folk som rycker in när vi har personalbrist på grund av arbetstopp eller sjukdom, säger Anders Hultmark. Jobbakuten sköter rekryteringar, när det gäller såväl produktionspersonal som nyckelpersoner.

– Vi är måna om att kunna lita på våra leverantörer och ser långsiktigt på samarbete. I detta fall av personal då personalen är nyckeln till vår framgång säger Anders Hultmark.

– Det känns mycket inspirerande att få förtroende på alla plan inom Provexa. Såväl produktionspersonal på nattskift som ansvar för att flytta hela pulveranläggningen, säger Tom Sjötun, VD vid Jobbakuten.

Chans att lära känna varandra

I de flesta fall har Provexa börjat med att hyra personal från Jobbakuten. Sedan har inhyrning övergått till fast anställning. Tom Sjötun ser många fördelar med detta sätt att rekrytera:

– Både företaget och den inhyrde får en ordentligt chans att visa sig attraktiv för varandra. För Provexa kan det innebära stora besparingar jämfört med att sköta hela rekryteringsprocessen. Särskilt räknat i tid.

– När vi anlitar Jobbakuten kan vi ägna mer tid åt vår kärnverksamhet tex kunder, produktion och utveckling. Att Jobbakuten är del av vår historia gör att dom är med och formar vår framtid, säger Anders Hultmark.

Är du på jakt efter nya talanger?

Kontakta oss

Karlstad
054-120 120

Åmål
0532-102 70

Trollhättan
0520-13020© 2021 Jobbakuten.se. Alla rättigheter förbehållna.